28.01.2019 07:43

Omezení informací o registracích

Aktuální informace k online kontrole registrace pacientů

 

VZP 3.1.2019 znenadání ukončila službu online kontroly registrací pacientů pro odbornost praktického lékařství. U CGM je tato kontrola součástí komplexních služeb eKontrol. Z reakcí našich uživatelů je zřejmé, že je pro lékaře tato kontrola velice přínosná. Zahájili jsme proto na přelomu roku jednání se všemi zdravotními pojišťovnami o jejím zachování nebo nahrazení vhodnou alternativou.

 

VZP vyhodnotila, že přístup k potřebným datům představuje bezpečnostní riziko, a proto zatím službu bez náhrady ukončila. Při hledání vhodné alternativy jsme prověřili využití jiné asynchronní služby: Seznam registrovaných pojištěnců, která poskytuje na vyžádání zdravotním zařízením s odborností 001 (všeobecné praktické lékařství), 002 (praktické lékařství pro děti a dorost), 014 (klinická stomatologie), resp. 603 (gynekologie a porodnictví) kompletní seznam těchto pacientů ve strukturovaném souboru.

V současné době probíhá analýza zapojení této služby do našich ambulantních systémů s ambicí zachování plné funkcionality eKontrolu.

 

U Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra existuje služba, která poskytuje praktickým lékařům seznam registrovaných pacientů. V současné době také pracujeme na analýze řešení a hledáme vhodný způsob integrace do našich ambulantních systémů.

 

U portálových pojišťoven proběhne 31.1.2019 řídící rada se zástupci jednotlivých pojišťoven, na které bude diskutováno stanovisko a případně vhodné alternativní řešení všech pojišťoven sdružených v Portálu ZP.

 

Věříme, že se nám tímto podaří eliminovat výpadek, který VZP způsobila a zároveň Vám nabídnout kvalitnější informace o pacientech u registrujících odborností díky přímému napojení na každou zdravotní pojišťovnu.

—————

Zpět


Kontakt

Pavel Dibala

Kanceláře Karviná, Brno

Horká linka - NONSTOP
+420 777 888 477